O nama 3

Dom za starija lica „Natura“ počeo je sa radom 26. 07. 2013. godine, nakon potpune adaptacije nekadašnjeg hotela Belvie.

Smješten je na udaljenosti od svega 200 m od magistralnog puta Sarajevo – Pale u mirnom okruženju, veličanstenom prirodnom i čistom ambijentu koji pogoduje rehablitaciji i boravku starih ljudi. Uz idealnu saobraćajnu infrastrukturu, udaljenost od Baščaršije je svega 15-tak min, 30min od Sarajevskog aerodroma i 20min od Olimpijskog Centra Jahorina.

Zbog svoje lokacije, “Natura” je idealno mjesto za odmor i relaksaciju i sve je planirano i realizovano tako da pruži maksimalan komfor stanarima, tako da naši stanari mogu birati izmedju privatnosti svojih soba i druženja sa ostalim stanarima u zajedničkim prostorijama ili u prirodnom ambijentu.

Sa novom opremom i konceptom zasnovanim na visokokvalitetnim uslugama razvijenih zemalja Evropske Unije, Dom „Natura“ mijenja predstavu o klasičnoj formi smještaja za starije i bolesne osobe, te u potpunosti razbija famu da su takvi objekti prostori u kojima se te osobe zaboravljaju, već naprotiv to je institucija u kojoj je organizovan život sa svim uslovima za njegov produžetak i ugodnu treću životnu dob.

Za obavljanje svoje djelatnosti Ustanova ispunjava propisane uslove, što je utvrdila nadležna komisija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, koje je izdalo Rješenje o ispunjenosti uslova u pogledu prostora, opreme i stručnih radnika za osnivanje Ustanove te da može obavljati registrovane djelatnosti br. 11/05 – 533 – 21 – 2/13 od 03. 07. 2013. godine.